PABAIGA TARSI ĮŽANGA

XXIV tarptautinis Thomo Manno festivalis 2020 m. liepos 18-ąją su publika atsisveikino įspūdingu pabaigos koncertu.

Orkestro„Kremerata Baltica“ atlikėjų ansamblio ir pianisto Daumanto Kirilausko pasirodymą Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje stebėjo ne tik renginio svečiai, Neringos bendruomenės atstovai, Th. Manno kultūros centro kuratoriumo nariai ir organizatorių komanda, bet ir kolektyvo įkūrėjas, vienas garsiausių pasaulio smuikininkų Gidonas Kremeris.

Šventinio vakaro kūriniai – muzikos programos kuratorės dr. Vytautės Markeliūnienės žodžiais tariant, vienas šviesiausių Piotro Čaikovskio opusų „Florencijos suvenyras“ ir Ludwigo van Beethoveno Ketvirtasis koncertas, drauge su kitais genijaus kūriniais įvardijamas kaip tiltas iš klasicizmo romantizmo link, – ne tik solidžiai įrėmino šiųmečio festivalio, nesuklupusio šio sezono iššūkių akivaizdoje, programą, bet ir nuskambėjo lyg įžanga į kitąmet laukiantį jubiliejinį XXV festivalį.

Prieš versdamas dar vieną savo istorijos puslapį, Thomo Manno festivalis nuoširdžiai dėkoja visiems šiųmečių renginių dalyviams bei lankytojams už bendradarbiavimą ir įkvėpimą.

Įsiklausymas bei dėmesingumas – ne tik šiųmete tema tapusiems orų ženklams, bet ir vieni kitiems, – yra tai, be ko neįmanoma judėti į priekį kultūros ir bendruomeniškumo keliu.

© Gintauto Beržinsko fotografijos