Vakarykštė diena Nidoje buvo neapsakomai turtinga ir gausi kultūros, mat atrosios Thomo Manno festivalio dienos programoje vyko net penki renginiai!
Sekmadienis prasidėjo SKAITYMAIS iš Thomo Manno kūrybos, skanaujant rytinę kavą Kuršių nerijos istorijos muziejuje. Čia Thomas Mannas į klausytojus prabilo istorikės RUTH LEISEROWITZ balsu.
Vėliau Rašytojo Thomo Manno muziejaus svetainėje susirinkusieji klausėsi ir bendravo su Vokietijos Thomo Manno draugijos prezidentu prof. HANSU WIßKIRCHENU. Čia saulėta popietę vyko ŽODŽIO PROGRAMA: „Thomo Manno bičiulių susitikimas. Broliai Mannai ir Veimaro Respublika”. 

Iš Nobelio premijos laureato vasarnamio visi išskubėjome į parodos „Laisvė ir skilimas. Europa po Pirmojo pasaulinio karo” pristatymą, kurio metu parodos kuratorius KLAUSAS RICHTERIS supažindino susirinkusiuosius su nepaprastai įdomiu istoriniu kontekstu, kalbant apie Rytų ir Vidurio Europos valstybių formavimąsi po Didžiojo karo: „Kartais galima lengvai pamiršti, kaip stipriai Pirmasis pasaulinis karas pakeitė Europą…”, sakė K. Richter.
Kas dar nespėjote, parodą galėsite pamatyti iki liepos 21 d.
Na, o koncertas, vakare tradiciškai skambėjęs Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje, visus mus užbūrė įstabiu DAUMANTO KIRILAUSKO (fortepijonas) virtuaziškumu bei itin jautriu Ludwig van Beethoven’o kūrybos perteikimu. Penkių sonatų skambesys tiesiog tirpo bažnyčios skliaute bei jaudrino sielos gelmes. Daumanto Kirilausko rečitalis buvo pirmasis iš trijų fortepijono rečitalių ciklo, skambėsiančių festivalio koncertų programoje. 

Sekmadienį vainikavo pirmasis filmas iš KINO NAKTŲ programos, vykstančios Nidos KTIC „Agila”. Žiūrėjome biografinį dokumentinį filmą apie revoliucionierišką, bet kokį sisteminį meno suvokimą griovusį ir kartu meno prasmę plėtusį vokiečių menininką Joseph’ą Beuys’ą. Filmą „Beuysas” pristatė režisierius ANDRES VEIEL bei Beuys’o artima draugė RHEA THÖNGES-STRINGARIS.
Filmų programą pristato Goethe’s institutas Lietuvoje. 
Ačiū visiems, buvusiems ir esantiems drauge su festivaliu!
O tiems, kas neturėjo galimybių vakar panirti į šiuos virpančius kultūros vandenis, keletas užfiksuotų akimirkų jūsų akių ir širdies malonei. 

Nuotraukos Vytauto Petriko ir Gintauto Beržinsko